14:15

Tenhults IF

Referat

Referat: Hovslätts IK - Tenhults IF

Seger hemma mot Tenhult med 6-5 (2-1,2-1,2-3) i serie Röd E. Här var vi nära första poängtappet i denna serie, då Tenhult kvitterade till 5-5 efter 12,26 i sista perioden.

Det känns kanske att många är lite slitna och trötta, för det var lite ”lojt” och kämpandet var väl inte helt på topp. Men säsongen har ju hållit på i 5 månader nu och räknar vi in Fortnox och Gothia Cup har vi spelat 18 matcher bara senaste månaden. Och detta ihop med 3 träningar i veckan gör väl att spelarna har lite rätt att inte ha motivation på topp ibland.

Matchen då? Vi tar väl kommandot direkt genom att göra 1-0 i början och 2-0 i slutet av första. Men Tenhult gör det bra och kvitterar till 2-1 direkt därefter. Period två likadan, vi gör 3-1, reducering 3-2 och när vi sedan gör 4-2 innan sista perioden tror vi kanske att segern är klar. Helt klart är vi ju det spelförande laget och har många chanser att rycka ifrån men det vill sig inte. Tenhult klamrar sig fast i matchen och både reducerar och kvitterar till 4-4 i mitten av sista. Spännande, men då tar vi tag i det och bara ska göra mål, vilket vi också gör 5-4, efter 9,17. Lite lugnare, men återigen kvitterar de till 5-5 med bara 2,5 minuter kvar. Men återigen visar vi oerhörd styrka och bara trycker in 6-5 efter 13,24, imponerande!!. Ingen direkt chans för Tenhult efter detta och segern var klar.

Nästa helg är det två matcher, men helgen efter det är det matchfritt (sportlov), kanske välbehövligt.

Kiosken gick riktigt bra 621 kr i försäljning, förra helgen (JIK) var det 472 kr.